Plukkefinke

Es müssen nicht immer Pølser sein, die norwegische Küche bietet viel mehr. Rezepte und Zutaten.
Antworten
spirit-01
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
Beiträge: 113
Registriert: Do, 04. Jun 2009, 18:57
Wohnort: Akershus

Plukkefinke

Beitrag von spirit-01 »

Hallo,

hätte mal eine Frage an euch, weiß jemand was "Plukkefinke" ist und wie man dies zubereitet? Wie schmeckt das?
hobbitmädchen
NF-Mitglied
NF-Mitglied
Beiträge: 8729
Registriert: Di, 10. Aug 2004, 14:56

Re: Plukkefinke

Beitrag von hobbitmädchen »


Høyr ikkje på om dei skrik du er feig. Om kruna di skjelv, så er rota di seig.
Lat fredstanken fylle ditt heile sinn, og lat ikkje tvilen få trengje seg inn.

Gåte
tusenfryd
Beiträge: 18
Registriert: Di, 23. Aug 2011, 15:18

Re: Plukkefinke

Beitrag von tusenfryd »

PLUKKEFINKE


1 liter meat
½ liter meat juice
30 grams onion (one medium onion)
½ tsp pepper
½ tsp ginger


Use meaty beef bones. Cook until tender. Cool. Pull meat off
bones. Discard bones. Grind meat and put in pan. Add meat juice until
right thickness and cook. Taste for salt.

Some use liver and sweet meats. Not as good.

From Søndre Sand, Fall Norway, June 2000

I used a few modern touches. I cooked the beef in a crock pot all
night. The butcher had some beef shanks that seemed to work out well. In
the morning I removed the bones and fat, chopped in a food processor using
a short burst so it was not too fine, added the remaining ingredients and
returned it to the crock pot all day. It should be very juicy. To serve
spoon on top lefse and roll up. Just like Grandma used to make! Enjoy.



Aber auch nur gegoogelt. Selber hab ich es einmal gegessen. Das Rezept dafür war mir aber auch so erstmal nicht bekannt.
spirit-01
NF-Stammbesucher
NF-Stammbesucher
Beiträge: 113
Registriert: Do, 04. Jun 2009, 18:57
Wohnort: Akershus

Re: Plukkefinke

Beitrag von spirit-01 »

Ok. Vielen Dank!
Antworten